Bekijk onze vacatures

Domotica helpt ouderen langer in hun eigen huis te wonen

Doordat Nederland in snel tempo vergrijst, blijven steeds meer ouderen langer thuis wonen. Domotica stelt ouderen in staat dit op een veilige manier te doen. Een gasfornuis dat per ongeluk aan blijft staan, kan immers levensgevaarlijk zijn. Met slimme regelsystemen zijn deze gevaren verleden tijd. Daarnaast geeft domotica een gevoel van comfort en luxe. U bestuurt alle apparaten in huis eenvoudig vanuit uw luie stoel. Ontdek de voordelen.

img

Veiliger thuis blijven wonen

Een domotica systeem helpt ouderen veilig in hun eigen huis te laten wonen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voorkom dat senioren ‘s nachts struikelen over hun pantoffels door het licht automatisch gedimd in te schakelen als zij uit bed stappen. Stel voor apparaten als kookplaten een tijdslot in, zodat het geen probleem meer is als ouderen deze vergeten uit te zetten. Ook een mogelijkheid: laat alle apparatuur in huis zichzelf uitschakelen op het moment dat de voordeur op slot gedraaid wordt.

img
img

Het hele huis houdt een oogje in het zeil

Met domotica koppelt u moeiteloos alarmsystemen en andere apparaten aan elkaar. Het systeem schakelt bijvoorbeeld automatisch alle verlichting aan op het moment dat uw branddetectiesysteem afgaat. Zo kunnen ouderen gemakkelijker de weg naar buiten vinden. Al onze alarmen stellen daarnaast direct een meldkamer op de hoogte bij calamiteiten. Zij kunnen als het nodig is direct hulp inschakelen.

img

Van Dijnsen installeert domotica voor ouderen onzichtbaar in huis

Onze adviseurs praten u graag bij over de mogelijkheden.

Beoordeling 8 gebaseerd op 111 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist