Inloggen

Gamma Bouwmarkt P+R garage

Rotterdam

Van Dijnsen was verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische-, werktuigbouw-kundige- en beveiligingsinstallaties bij de ontwikkeling en uitvoering van de  nieuwbouw van een iconische Gamma Bouwmarkt met drie lagen parkeerdek Park & Ride-garage Noorderhelling in Stadionpark te Rotterdam.

De parkeergarage staat bovenop de bouwmarkt en biedt plaats aan 500 auto’s. Klussers kunnen terecht in een goed bereikbare bouwmarkt met 70 eigen parkeerplaatsen. De nieuwe bouwmarkt van GAMMA biedt voor de klussers een breed assortiment ten aanzien van verduurzaming van de woning, een extra grote tuinafdeling én de grootste verfwinkel van Nederland.

ICONISCH GEBOUW / Ledverlichting in de gevel

Parkeren in de nieuwe P+R is grotendeels overdekt. Alleen de parkeerplaatsen op het dak zijn in de openlucht. Er is gedacht aan voorzieningen zoals oplaadplekken, bezettingssignalering, cameratoezicht en toiletten. De nieuwe gevel van het gebouw bestaat uit een soort wikkel voorzien van ledverlichting die van kleur kan veranderen.  De verlichting kan zo ingesteld worden dat het erop lijkt dat het gebouw juicht als bijvoorbeeld Feyenoord scoort.

image

Opdrachtgever  : Gemeente Rotterdam / Intergamma Holding B.V.

Aannemer : De Vries en Verburg Bouw

0765728181