Inloggen

Medisch Centrum Westerhage

Breda

Van Dijnsen was verantwoordelijk voor het ontwerpen, leveren en monteren van de complete elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties bij de renovatie en nieuwbouw van een nieuw Medisch Centrum op het voormalig ATEA-terrein aan de Muizenberglaan13 te Breda.

Dit gezondheidscentrum krijgt een voorname plaats in de wijk, samen met het naastgelegen winkelcentrum. In het bestaande gebouw is gezorgd voor een nieuwe indeling met ruimten voor zorgverleners. Daarnaast hebben we een gedeelte nieuwbouw gerealiseerd die we met een verbindingsgang aan het bestaande gebouw hebben gekoppeld. De drielaagse nieuwbouw zal worden ingevuld met verschillende zorgverleners uit de 1e en 2e lijn. Belangrijke participant in het gebouw is de huisartsenpraktijk op de 2e verdieping. De huisartsen gaan samenwerken met de andere zorgverleners in de het gezondheidscentrum zoals o.a. fysiotherapeuten, Star-shl met hun diagnostisch centrum, verloskundigen, diëtisten, psychologen, een wondzorg-centrum, osteopaten en een consultatiebureau.

image

De realisatie van Medisch Centrum Westerhage is een ontwikkeling voor een investeerder. Ernst architect, Rienks Architects, Van Boxsel Engineering (constructeur) en Rienks Engineering (installatieadviseur) waren betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen. Gezamenlijk hebben we het bestek en ontwerp vormgegeven. In dit hele traject heeft De Kok de coördinerende rol gehad.

Het gebouw krijgt een entree aan de voor- en achterzijde. De verschijningsvorm van het gebouw wijkt sterk af van het bestaande gebouw, maar wordt tot een geheel gemaakt door materialisering van de gevels. Ook richten we het gehele terrein opnieuw in.

Het pand wordt gekoeld en verwarmd door middel van VRF 3-pijpssysteem, ventilatie geschiedt door middel van WTW-units voor dakopstellingen.  De afbouw van bestaand pand loopt gelijktijdig met ruwbouw nieuwbouw. Naar verwachting leveren we het Medisch Centrum in augustus 2022 op.

image
image
  • Aannemer  : Bouwbedrijf De Kok
0765728181