Inloggen

Distributiecentrum Hoogvliet

Bleiswijk

Van Dijnsen verzorgde de totale elektrotechnische installaties bij de bouw van een nieuw duurzaam distributiecentrum, servicecentrum en slagerij op het bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk voor Supermarktketen Hoogvliet. Het distributiecentrum werd gebouwd volgens de nieuwste technieken en bestaat uit distributiefaciliteiten voor droge kruidenierswaren, versproducten, gekoelde en diepvriesprodukten en zogenaamde crossdockstromen. Ook het emballage DC, het servicecentrum met kantoren en de Hoogvliet Slagerij maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject. Hoogvliet maakt zo veel mogelijk gebruik van milieubewuste en energiebesparende toepassingen om te voldoen aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling, Certificaat BREEAM Outstanding*****.

Het distributie- en servicecentrum van Hoogvliet supermarkten in Bleiswijk is op de Internationale BREEAM Awards 2022 in Londen bekroond met zowel de juryprijs als de publieksprijs voor het duurzaamste gebouw ter wereld dat vorig jaar met BREEAM gecertificeerd is. Een unieke prestatie, want het komt niet vaak voor dat één project beide prijzen in de wacht sleept.

De BREEAM Awards worden uitgereikt aan projecten en organisaties wereldwijd, die naar de mening van de onafhankelijke jury de beste balans bieden tussen prestaties, reproduceerbaarheid en innovatie, evenals de mate waarin het projectteam verder is gegaan dan wat normaal voor een soortgelijk project zou worden verwacht. De juryleden waren vooral onder de indruk van het fet dat dit project volledig vrij is van fossiele brandstoffen.

 

image
  • Opdrachtgever : Hoogvliet
  • Ontwerp- en advies   : Arcadis  Ontwerp- en consultancy
  • Aannemer  : ASK Romein
0765728181