Inloggen

Brandweerkazerne

Waalwijk

Van Dijnsen was verantwoordelijk voor het ontwerpen, leveren en monteren van de complete elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties bij de nieuwbouw van de nieuwe brandweerkazerne te Waalwijk.

Het gebouw voldoet aan BENG. In het gebouw zijn diverse duurzame opties toegepast. Het gehele gebouw en op het terrein is energiezuinige verlichting in LED aangebracht. In een groot deel van het gebouw is de verlichting voorzien van een aanwezigheidsdetectie. De terrein- en gebouwverlichting worden aangestuurd door een intelligente installatie waarbij gebruik gemaakt wordt van een schemerschakelaar en tijdklok. Het gebouw is o.a. voorzien van toegangscontrole, brand-/ontruimingsinstallatie, camerabewaking en PV-panelen. De warmte-/koude opwekking van de verwarmings- en koelinstallatie vindt plaats door middel van een lucht/water warmtepomp. Diverse ruimten in het gebouw zijn voorzien van vloerverwarming, daar waar nodig aangevuld met radiatoren. De kantoren zijn voorzien van inductie-units (verwarming, ventilatie en koeling). De spreekkamers zijn voorzien van een VAV-unit, voorzien van een naverwarmer en nakoeler.

image

De nieuwe brandweerkazerne beschikt ten opzichte van de oude brandweerkazerne naast een uitruk- remise met annexen naar de laatste regelgeving nu ook over een fitnessruimte en een ontspanningsruimte met dakterras. De nieuwe brandweerkazerne biedt ook plaats aan de ondersteunende afdelingen, zoals clusterleiding, het team repressie, het team techniek, facilitair en logistiek (TFL), het team risicobeheersing (RB) en de administratieve ondersteuning.

De ambities voor dit project waren een sober, doelmatig en efficiënt uitgevoerd gebouw zonder loze ruimten met een representatieve en eigentijdse uitstraling, strikte scheiding stromen vuil / schoon, BENG + GPR van gemiddeld 8,5, binnen budget & planning, sfeervol / huiselijk interieur voor beroeps én vrijwilligers.

image
image
  • Opdrachtgever : Gemeente Waalwijk
  • Architect : Van Pelt B.V.
  • Adviesbureau  : Ingenieursbureau Nelissen
  • Aannemer : Kleijngeld
0765728181