Inloggen

Avans Hogeschool Quadrium gebouw

Te Breda

Omschrijving project:

Het vervangen, leveren en monteren van de complete elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties bij de verbouw van het Quadrium kantoorgebouw tot onderwijsgebouw voor Avans Hogeschool te Breda. Dit alles volgens LEAN. LEAN is onderdeel van de Van Dijnsen bedrijfsvoering/strategie.

Elektrotechnische installaties,

Alle bestaande installaties zijn gedemonteerd, dit betreft onder andere de aardingsvoorzieningen, de kabelgoten, de wandgoten, de ladderbanen, de hoofdverdeler, de onderverdelers, de licht-, kracht- en zwakstroominstallatie incl. leidingwerk en bekabeling, de armaturen en lampen, de decentrale noodverlichtingsarmaturen en luchtwegaanduidingsarmaturen, de data-installatie, de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en beperkte zwakstroominstallaties. De licht- en krachtinstallaties is  uitgevoerd in een centraal KNX-bediensysteem. De lichtinstallaties in leslokalen, collegezalen etc. zijn geschakeld door middel van schakelaars in combinatie met aanwezigheidsmelders/daglicht-regelingen. Gangen etc. zijn centraal vanaf de receptiebalie geschakeld. Armaturen in LED-spots uitvoering en noodverlichting en vluchtwegaanduidingsarmaturen zijn  uitgevoerd met decentrale LED-armaturen. Voor de data-installaties zijn patchkasten aangebracht in de SER. De CCTV-installatie is uitgevoerd met camera’s in IP- en POE-uitvoering. Verder is een toegangs-controle-installatie en inbraakbeveiligingsinstallatie en brandmeldinstallatie geïnstalleerd.

Werktuigkundige installaties, bestaande uit;

Hemelwaterafvoerinstallatie, vuilwaterafvoerinstallatie, koud- en warmtapwaterinstallatie, sanitair,  brandbestrijdingsinstallatie, centrale verwarmingsinstallatie, ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie, klimaatplafonds, gekoeld waterinstallatie, meet- en regelinstallatie Priva en brandwerende voorzieningen.

 

  • Opdrachtgever  : Avans Hogeschool
  • Dhr. A.C.W.J. Opdam (076) 525 01 39
  • Technisch adviseur   : Sinis
  • Architect  : Rienks Architecten
  • Aannemer  : Bouwbedrijf Boot

 

 

Beoordeling 7.8 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op Focus Feedback

0765728181