Inloggen

5Tracks

Breda

Van Dijnsen is verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en beveiligingsinstallaties bij de ontwikkeling en uitvoering van het project 5Tracks (Coulissen West) aan het Stationsgebied te Breda. 3 gebouwen die bestaan uit een mix van 5 functies (hotel, kantoren, wonen, park en voorzieningen) die in een groen park aan het spoor staan. Complete werkpakket “installaties” dat bestaat uit: alle benodigde  werkzaamheden (waaronder: ontwerp-, engineerings-, voorbereidings- en realisatiewerkzaamheden evenals het gebruiksklaar opleveren en garantiewerkzaamheden) voor de genoemde installaties; complete werktuigbouwkundige-, sanitaire-, sprinkler-, meet- en regel- elektrotechnische installaties en installatietechnische voorzieningen t.b.v. lift- en gevelreinigingsinstallaties.

Een gebied waarin je 24/7 kunt wonen, ondernemen, werken en recreëren – dat was het doel van de markttender die de gemeente Breda uitschreef voor de ontwikkeling van de locatie Coulissen West in het Stationskwartier. Voor de vraaggerichte ontwikkeling met een hoog stedelijke functiemix van circa 40.000 m² en de realisatie en exploitatie van het Coulissenlandschap zocht de gemeente Breda een samenwerkingspartner met visie en vertrouwen in Breda én in deze locatie. Deze heeft zij gevonden in het 5TRACKS consortium.

Het plan 5TRACKS heeft een stevige duurzaamheidsambitie in zich. Onder meer door de inzet van WKO (warmte koude opslag), de compacte footprint en het daklandschap boven de parkeervoorziening. Groen is essentieel voor prettig wonen in de stad. Het stimuleren van biodiversiteit vormt daarom één van de speerpunten in onze projecten.

Het consortium streeft ook naar een WELL certificaat voor het kantorenprogramma, een standaard specifiek gericht op de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Het plan kent daarnaast een grote toekomstbestendigheid en de benodigde flexibiliteit in het programma tot aan de realisatiefase.

image
  • Opdrachtgever : Consortium 5TRACKS (SYNCHROON en J.P. van Eesteren)
  • Aannemer : J.P. van Eesteren

 

0765728181