Inloggen

De Veiligheidsladder bij Van Dijnsen

Veiligheidsladder trede 2

Na dat we intern door de gehele organisatie toolboxen hebben georganiseerd.
Om zo iedereen bewust te maken van zowel de sociale veiligheid als de veiligheid op het gebied van onze werkzaamheden.
En nadat we de audits hebben gehad van Dekra, zijn we er ontzettend trots op dat we een certificaat hebben gekregen op trede 2.
Op naar trede 3!

Certificaat Veiligheidsladder trede 2

Bewust Veilig Dag

Op woensdag 29 maart 2023 is het de bewust veilig dag. Hier willen wij als van Dijnsen aandacht aan geven. Dit doen we door middel van interne communicatie, een fotowedstrijd en een bewust veilig krant die op ieder project en op kantoor komt te liggen. 

Op deze manier vragen we aandacht om bewust stil te staan bij veilig werken. De slogan van deze dag is dan ook ”bewust bezig-bewust veilig”. Later volgt meer informatie hierover. Leuke filmpjes en extra info over bewust veilig werken kun je alvast vinden via onderstaande button en via deze link naar de website

Wat is de Veiligheidsladder?

Een belangrijke insteek van de ladder is het vormgeven van veiligheidsbewustzijn in alle lagen van de organisatie door te letten op cultuur, houding en gedrag. Is er een setting gecreëerd waarbij mensen zich durven te uiten mocht er sprake zijn van een minder veilige situatie?

Wordt er over veiligheid gesproken en worden de medewerkers gehoord?

Het doel van de ladder is het bieden van een omgeving waarin alle partijen bewust veiligheid vorm (kunnen) geven om zo het aantal onveilige situaties en daarmee  incidenten (verzuim, schades) terug te dringen. Belangrijk tijdens de implementatie zijn dan ook de bewustwordings-sessies, trainingen en/of toolboxen.

Uitgangspunten Veiligheidsladder

Anders dan bij de meeste (ISO)normen, die vaak gericht zijn op procedures en controle, is de veiligheidsladder vooral een instrument dat u zelf bewust en actief wil maken een veiligheidscultuur in te richten.

Het gaat dus meer om een interne verandering van zienswijze, dan om het enkel te voldoen aan gestelde eisen en wetgeving. De uitgangspunten van de veiligheidsladder zijn verdeeld over 6 bedrijfsaspecten:

0765728181