Inloggen

IKC Talentencentrum

Bavel

Het leveren, monteren en geheel bedrijfsklaar opleveren van de complete elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties ten behoeve van de nieuwbouw van het Talentencentrum voor basisschool De Spindel, basisschool De Toermalijn en kinderopvangorganisatie Kober.

Bij het ontwerp is ook aandacht geweest voor duurzaamheid en luchtkwaliteit. Er zijn onder meer zonnecollectoren op het dak geplaatst en er is een ventilatiesysteem dat voldoet aan alle eisen van nu. Warmte wordt opgewekt zonder gebruik van gas of stadsverwarming. Verwarmd en gekoeld door Thermal Comfort Systems. De vloerverwarming en koeling is aangebracht in de constructievloer. In het project is 19.000 strekkende meter leiding verwerkt die is aangesloten op 34 LT-verdelers. Ontwerp op basis van Programma van Eisen Frisse Scholen 2015.

Projectleider Ronny Koks kijkt kort voor de oplevering tevreden terug op het werk dat hij met zijn team afgeleverd heeft bij de bouw van IKC Bavel.

“Wij hebben de volledige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor onze rekening genomen. Speerpunt was ook in dit geval duurzaamheid en energiebesparing. Een lucht-water warmtepomp zorgt voor een aangename temperatuur in het gebouw. Overal hangt ledverlichting die via aanwezigheids-detectie wordt in- en uitgeschakeld. Voor de kinderen zijn er uiteraard ook speciale kindertoiletten en lage wasbakken gemonteerd. Ik denk dat iedereen zich heel snel thuis zal voelen in de nieuwe brede school.”

image
image
image
image
  • Opdrachtgever : BreedSaam
  • Architect : WillemsenU
  • Aannemer : Breda Bouw
0765728181