Inloggen

Uniek renovatieproject KMA Breda

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf mag Van Dijnsen samen met De Kok Bouwgroep en haar zusterbedrijf Cauwenborgh na de vakantie starten met een uniek renovatieproject in Breda. De Koninklijke Militaire Academie, beter bekent als de KMA, wordt grootschalig gerenoveerd en gerestaureerd. Het gebouw is een van de top 100 monumenten in Nederland. Het huidige gebouw wordt dagelijks gebruikt als opleidingsinstituut voor Defensie. Het kasteel wordt gemoderniseerd zodat het weer aan de eisen van de tegenwoordige gebruikers voldoet. Tijdens de verbouwing wordt vooral de brandveiligheid en de isolatie aangepakt. Dit alles uiteraard met aandacht voor de oorspronkelijke details. 

Brandveiligheid

Het verbeteren van de brandveiligheid is een van de belangrijkste aandachtspunten.  Van Dijnsen , zal als installatiepartner van De Kok Bouwgroep onder andere de sprinklerinstallatie verzorgen. Daarnaast worden er ook branddeuren en brandwerende deuren geplaatst. Deze deuren zorgen ervoor dat een eventuele brand zich minder snel verspreid. Zeker gezien de manier waarop het gebouw ooit is gerealiseerd is dit een belangrijke verbetering. De deuren worden bijvoorbeeld ook geplaatst op plekken waar veel gewelven te vinden zijn.

Verduurzaming

Een ander uitgangspunt is de verduurzaming van het pand. Het hele gebouw krijgt ledverlichting en de verwarming wordt aangepakt. Daarnaast wordt isolerend glas toegepast. Het gebouw voldoet daarmee weer aan de huidige eisen.

image
Datum 09-07-2019

Beoordeling 7.6 gebaseerd op 30 individuele klantbeoordelingen op Focus Feedback

0765728181