De Nieuwe Wal te Eindhoven

 

Naam referentieobject  : Nieuwbouw kantoorgebouw De Nieuwe Wal met parkeergarage t.b.v. Woonbedrijf te Eindhoven

Opdrachtgever  : FACTA Bouwmanagement bv

Architect   : Van Lierop Cuypers Spierings Architecten

Aannemer  : Bouwgroep Moonen ‘s-Hertogenbosch B.V.

Bruto vloeroppervlak  : 7.200 m2

Start / oplevering  : Februari 2014 / September 2015 

Omschrijving  project:

Het leveren en monteren van de complete elektrotechnische-, beveiligings- en brandmeld- installaties bij de nieuwbouw van het kantoorgebouw (5 bouwlagen) en de parkeergarage (3 bouwlagen ondergronds met 180 parkeerplaatsen, voorzien van hellingbaanverwarming geleverd en gemonteerd door Van Dijnsen) “De Nieuwe Wal” ten behoeve van Woonbedrijf SWS midden in het centrum van Eindhoven op de hoek van de Wal en Grote Berg. Binnen een klassiek gemetseld hoekgebouw is een enorm atrium (ruim 17 meter hoog) ontworpen met daarin speels gestapelde kantoorunits die met loopbruggen verbonden zijn. Enorme raampartijen verbinden de gebruiker vanuit iedere hoek van het gebouw met 'buiten'. Duurzaam project vanwege o.a. de LED-verlichting met geavanceerde energiezuinige lichtbronnen die het atrium 24 uur per dag aanlichten. Daarnaast worden er specifieke voorzieningen getroffen voor optimale geluidsisolatie en akoestiek.