Avans Quadrium te Breda

Avans Hogeschool Quadrium gebouw aan de Claudius Prinsenlaan  112-126 te Breda.

Opdrachtgever  : Avans Hogeschool

Dhr. A.C.W.J. Opdam (076) 525 01 39

Bruto vloeroppervlakte  : 5.200 m2

Technisch adviseur   : Sinis

Architect  : Rienks Architecten

Aannemer  : Bouwbedrijf Boot

Start  / oplevering   : April 2016 / December 2016

Omschrijving project:  

Het vervangen, leveren en monteren van de complete elektrotechnische- en werktuigbouw-kundige installaties bij de verbouw van het Quadrium kantoorgebouw tot onderwijsgebouw voor Avans Hogeschool te Breda.  

Elektrotechnische installaties,

Alle bestaande installaties zijn gedemonteerd, dit betreft onder andere de aardingsvoorzieningen, de kabelgoten, de wandgoten, de ladderbanen, de hoofdverdeler, de onderverdelers, de licht-, kracht- en zwakstroominstallatie incl. leidingwerk en bekabeling, de armaturen en lampen, de decentrale noodverlichtingsarmaturen en luchtwegaanduidingsarmaturen, de data-installatie, de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en beperkte zwakstroominstallaties. De licht- en krachtinstallaties is  uitgevoerd in een centraal KNX-bediensysteem. De lichtinstallaties in leslokalen, collegezalen etc. zijn geschakeld door middel van schakelaars in combinatie met aanwezigheidsmelders/daglicht-regelingen. Gangen etc. zijn centraal vanaf de receptiebalie geschakeld. Armaturen in LED-spots uitvoering en noodverlichting en vluchtwegaanduidingsarmaturen zijn  uitgevoerd met decentrale LED-armaturen. Voor de data-installaties zijn patchkasten aangebracht in de SER. De CCTV-installatie is uitgevoerd met camera’s in IP- en POE-uitvoering. Verder is een toegangs-controle-installatie en inbraakbeveiligingsinstallatie en brandmeldinstallatie geïnstalleerd.

Werktuigkundige installaties, bestaande uit;

Hemelwaterafvoerinstallatie, vuilwaterafvoerinstallatie, koud- en warmtapwaterinstallatie, sanitair,  brandbestrijdingsinstallatie, centrale verwarmingsinstallatie, ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie, klimaatplafonds, gekoeld waterinstallatie, meet- en regelinstallatie Priva en brandwerende voorzieningen.