Video IQ

VideoIQ in de praktijk

 

De producten van VideoIQ hebben zich in de praktijk al vele malen bewezen.

Door vroegtijdige en trefzekere detectie van personen en voertuigen en vervolgens direct alarmering naar meldkamer, PAC of zelfs mobiele devices als smartphones en/of tablets wordt schade voorkomen.

In onderstaande clip een praktijkgeval waarbij vroegtijdige detectie, met vervolgens alarmering lijdt tot aanhouding en dus voorkoming van misdaad en schade.

 

Uw eigendommen beveiligd tegen een fractie van de kosten van een bewaker

Beveiliging van een waardevolle voorraad auto´s en voorkomen van ongewenst bezoek is een behoorlijke uitdaging voor elke auto dealer. Tot nu toe heeft hekwerk en video surveillance slechts beperkt bijgedragen aan een pro-actieve beveiliging.

VideoIQ helpt bij beveiligen van autodealers door:

• Proactieve beveiliging buiten werktijd: VideoIQ camera's en encoders leveren beveiliging op hoog niveau tegen een fractie van de kosten van een bewaker door de superieure real-time detectie, met directe doorkoppeling aan lokale beveiliging, mobiele patrouilles of meldkamer wanneer het terrein wordt betreden na sluitingstijd.

 • Directe video verificatie: VideoIQ camera's en encoders stellen mobiele patrouilles en centrale monitoring in staat direct de beelden te controleren, te reageren en eventueel incidenten te voorkomen door het sturen van pre- en post alarm clips naar smart phones en video meldkamer en biedt live video plus 2 weg audio van/naar de camera's.

 

• Minimale infrastructuur: VideoIQ vermindert installatie kosten, installatie tijd en operationeel onderhoud door het archiveren van alle video data - zelfs op 1080p/30 bps Full HD-resolutie – naar de volledig geïntegreerde lokale opslag. Hierdoor vervalt de noodzaak voor externe servers voor opslag en is er geen noodzaak voor een hoog capaciteit netwerk in een beveiligde IT omgeving.

 

• Zero bandwith recording: VideoIQ verbruikt 90% minder bandbreedte dan traditionele IP en high-definition camera's door de opslag van video data op de volledig geïntegreerde lokale opslag. Hierdoor vervalt de noodzaak data te streamen naar een centrale opslag. Natuurlijk, is opgeslagen en live video altijd beschikbaar met de klik van een muis.

 

• Eenvoudige installatie: VideoIQ camera's en encoders zijn makkelijker te installeren dan de traditionele IP-of high-definition camera's, omdat de in de iCVR's volledig geïntegreerde lokale opslag de noodzaak elimineert van implementatie van externe servers en door de zelflerende video analytics van VideoIQ zijn de iCVR´s 100% zelf kalibrerend en vervalt de noodzaak om handmatig te kalibreren of tunen van de analytische software in het veld.

 

• Intelligente logging van alle voertuigen en personen: VideoIQ versnelt forensisch onderzoek van dagen naar minuten door het intelligent profileren en markerenvan elke persoon of voertuig. Een operator doorzoekt razendsnel vele terabytes aan opgeslagen video data op alle regel overtredingen en zoekt naar een bepaald object over alle camera's en encoders in het systeem.